23-07-09

"Skywatch Friday 24-07"


Hallo bloggers en Skywatchers,

Hierbij mijn bijdrage voor Skywatch Friday van 22-07-09. Ook deze foto's zijn weer vanuit de tuin gemaakt.

 

Hello Bloggers and Skywatchers,

Here my new entry for Skywatch Friday, 22-07-09. Al the pictures are taken in my garden. Enjoy and have a great Skywatch Friday

decoration

 

 

 

P1.

decoration

 

P2.

decoration

 

P3.

decoration

 

P4.


decoration

 

P5.

decoration

 

P6. "my own Sky WATCH!" :) :)

decoration

 

20-07-09

"Ierland info"

Volgende week vertrek ik met mijn beste maatje voor een korte vakantie van 8 dagen naar Ierland. Al jaren dacht ik na om dit land eens te bezoeken, lijkt me echt een prachtig land...... en ook zeker om daar te fotograferen!!

De foto's houden jullie nog tegoed maar hier een korte intro.

 

IERLAND


decoration

 

 

Ierland (Iers-Gaelisch: Éire, Engels: Ireland) is een Europees land dat ongeveer 80% van het eiland Ierland beslaat.

Om het land van dat eiland te onderscheiden wordt het vaak aangeduid als de Republiek Ierland (Poblacht na hÉireann in het Iers en Republic of Ireland in het Engels). Deze aanduiding heeft sinds 1949 de status van officiële beschrijving van het land. De officiële naam is, sinds 1937, kortweg Ierland.

Het land telt 4,15 miljoen inwoners (2008). In het noordoosten grenst de republiek aan Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Ierse Zee en in het zuiden en zuidoosten aan de Keltische Zee en het Sint-Georgekanaal.

Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak de klaver (shamrock) gebruikt als nationaal symbool, onder meer door het nationale rugbyteam.

Bron bovenstaande tekst: Wikipedia

 

Wij starten in Dublin, waar we meteen de auto ophalen die we gehuurd hebben. De eerste avond vroeg naar bed want de ochtend erna rijden we vroeg aan naar het Zuid-Westelijke plaatsje Kenmare. Deze rit zal ongeveer 4-5 uur in beslag nemen, we nemen de korste route dwars door het binnenland van Ierland.

 

decoration

 

Op bovenstaande afbeelding is in het rood globaal de route van Dublin naar Kenmare weergegeven. De groene cirkel geeft aan welk gebied we deze korte vakantie gaan bekijken.

DUBLIN

decoration

 

 

Dublin (Iers: Baile Átha Cliath) is de hoofdstad van Ierland, en de hoofdstad van county Dublin in de provincie Leinster. De stad ligt aan de oostkust van het eiland, vrijwel halverwege, en wordt van oost naar west doorsneden door de rivier de Liffey.

Dublin is gesticht door de Vikingen in ± 988 en is sindsdien een metropool geworden met meer dan 1 miljoen inwoners. De naam komt van 'Dubh Linn', hetgeen Oud-Iers is voor zwarte poel of zwart water, een verwijzing naar een nederzetting die volgens sommigen overeenkomt met het huidige Dublin, afkomstig van de Griekse astronoom Ptolemeus, rond het jaar 140. Hij had het over een stad die hij Eblana noemde.

Hoewel de naam Dublin zelf ook uit het Iers komt is in het Iers de gebruikelijke naam voor Dublin Baile Átha Cliath. Baile betekent "stad", Átha is de genitief van Áth, een doorwaadbare plaats, en Cliath is een vlechtwerk van riet waarmee men de rivierbodem bij een doorwaadbare plaats verstevigde. Het eerste deel van de naam wordt vaak weggelaten, zodat de stad ook Áth Cliath heet.

Ook komt de wereldberoemde band U2 (Bono, The Edge, Adam Clayton & Larry Mullen Jr.) oorspronkelijk uit deze stad. In clips van de band vind je vaak beelden en/of foto's van Dublin terug.

Bron bovenstaande tekst: Wikipedia

 

KENMARE

Het plaatsje Kenmare is gelegen in het zuiden van Ierland en bij uitstek een dorp om meerdere dagen te vertoeven. Kenmare zit propvol met gezellige winkeltjes, restaurants en accomodatie in overvloed, heel wat te beleven dus. De omgeving is geeft gelegenheid voor wandelen, klimmen, paardrijden, vissen en watersport. Er is een Seafari naar eilanden met zeehondenkolonies en een watersport centrum. Kenmare heeft daarbij een bijzonder driehoeks dropsplein.

decoration

 

Nog een paar dagen werken en dan is het zover. Ik kan niet wachten om daar met mijn camera rond te hangen, lijkt me prachtig!!!

De foto's zullen over een paar weken hier te zien zijn!!

Als voorproefje een korte film over het mooie Ierland

 

Groet,

Eric

18-07-09

"Pencak Silat"

Pencak Silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten. Per streek zijn traditioneel verschillende stijlen ontwikkeld, die vaak lokale dieren imiteren. De Pencak Silat is in Indonesië sterk vermengd met mentaal spirituele elementen, waarbij fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand gaan. In Europa is de fysieke kant het meest bekend.

 

In een mooi aangelegd park in Boxtel tussen de sportvelden vond ik op een warme avond deze twee heren die de sport Pencak Silat aan het beoefenen waren, een grappig gezicht!

 

 

decoration

15-07-09

"SkywatchFriday 17-07"

Hierbij mijn inzending voor Skywatch Friday van 17-07-2009. Zoals vaker zijn alle foto's weer vanuit mijn achtertuin gemaakt.

 

Here my new entry for Skywatch Friday, 17-07-2009.  All the photo's are taken from my backyard.

 

 

decoration

 

 

 

 

P1

 

decoration

 

 

P2

 

decoration

 

 

P3 "A Dog in the sky ? ? ? ? ? ? "

 

decoration

 

 

P4 "Some birds in the sky???? :)

 

 

decoration

 

P5

 

decoration

 

 

P6 "a little project, i add some reflection to this photograph, i like the result!!"

 

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13-07-09

"Avond spiegeling"

"Avond spiegeling"

 

Deze foto wilde ik toch nog even plaatsen, vond deze wel aardig gelukt. Heb de foto een spiegling gegeven om hem een wat mysterieuzer uiterlijk te geven....

 

decoration

Vakantie

Nog een paar dagen en dan staat de vakantie weer voor de deur.

Druk bezig om al het werk voor de vakantie af te krijgen en zo dus ook wat minder tijd om foto's en berichten te posten.

Na de vakantie dan pakken we het allemaal weer op!!!

 

decoration

10:13 Gepost door Eric SPM in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vakantie |  Facebook |