08-08-09

Ierland "Sheep's Head-way"

Ierland "Sheep's Head-way"

 

 

decoration

 

Achtergrondinformatie

 

Het graafschap Cork gaat trots op de drie van de vijf grote schiereilanden in Zuidwest-Ierland: Beara, Sheep's Head en Mizen. Elk eiland bezit zijn eigen sfeer en magie. Het advies is dan ook om minimaal een hele dag voor elk schiereiland afzonderlijk uit te trekken.

Op onderstaande kaart zie je de drie schiereilanden.

 

decoration

 

Wij hadden op internet wat gelezen over een route die de "Beara way" heet. Deze route die gelopen word op het schiereiland Sheep's Head zou de mooiste route moeten zijn van heel Ierland.... Vandaag dus het schiereiland Sheep's Head!!!!

Op bovenstaande kaart is in het groen weergegeven de route van het plaatsje "Kenmare" naar "Bantry". 's-ochtends vroeg zijn we deze prachtige route gaan rijden om vervolgens door te rijden naar ons startpunt van de wandelroute.

Deze indrukwekkende weg naar "Bantry" heeft smalle paden, enorme vergezichten, prachtige ongerepte natuur, diverse kuddes shapen die door het gehele landschap staan en diverse meren die tussen de bergen/rotsen verborgen liggen. Een foto die ik tijdens deze autorit maakte staat hieronder.

 

decoration

 

 

Vanuit "Bantry" zijn we via het plaatsje "Durren" doorgreden naar ons startpunt van de route, het plaatsje "Kilcrohane".

Deze indrukwekkende route naar "Kilcrohane" staat hieronder schematisch weergegeven.

 

 

decoration

 

Het eerste stuk, weergegeven in groen is een mooie, prima met de auto begaanbare route. Het laatste gedeelte van de route, weergegeven in het geel, is een route over hele smalle paden met veel niveauverschillen, prachtige uitzichten op zee en heel erg veel groen...

 

Vanuit "Kilcrohane", wat vaak gebruikt wordt als startpunt voor de vele wandelroutes, zijn we getart aan onze tocht. Hieronder een serie foto's die we tijdens deze magische route maakte......

 

P1.

 

decoration

 

 

P2. Alles staat er prima aangegeven maar een eigen kaart is geen overbodige luxe...

 

decoration

 

 

P3. "Kleurenpracht"

 

decoration

 

 

P4.

 

decoration

 

 

P5.

 

decoration

 

 

P6.

 

decoration

 

 

P7.

 

decoration

 

 

P8.

 

 

decoration

 

 

P9.

 

decoration

 

 

P10.

 

 

decoration

 

 

P11.

 

 

decoration

 

 

P12.

 

 

decoration

 

 

P13.  "Het zuidelijkste puntje van "Sheep's Head", mijn maatje.....moe maar voldaan, cola, een stuk ierse cake en maar weer opmaken voor de tocht terug...

 

 

decoration

 

 

P14. "de weg terug"

 

 

decoration

 

 

Het was absoluut de beste wandeling die ik ooit maakte. Werkelijk een belevenis en dit zal ik me dan ook nog lang herinneren. Een absolutue MUST voor de wandelliefhebber die daar in de buurt zijn vakantie doorbrengt....

 

We hadden ons voor laten lichten over de route en we dachten zo'n 16 km gaan lopen. Maar ook omdat we af en toe van de paden zijn afgegeaan om stukken langs de rotsen te lopen is het uitendelijk veel meer geworden, we denken zelf zoiets van 25 km. Bijna 6 uur hebben we gelopen, het was pittig maar een dag om niet meer te vergeten.

 

Binnenkort meer Ierland

Commentaren

diet me een beetje denken aan the lake district
ene hele mooie reisbeschrijving doet me ook wel zin krijgen!!!

Gepost door: callemie | 08-08-09

Natuur Inderdaad een uniek landschap aan jouw foto's te zien. Ooit moet ik daar ook eens geraken.

Gepost door: Pieterbie | 08-08-09

Je maakt echt iets in mij wakker
met die prachtige foto's!
knap!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 08-08-09

prachtige foto's...!!!
Ik wist dat het een mooi land was en dus is het heerlijk om zulke mooie beelden ervan te zien hier!
groetjes en fijne maandag
Gaby

Gepost door: Gaby | 17-08-09

De commentaren zijn gesloten.