25-10-09

Vroeger Donker

Vroeger Donker

 

Tja, het is weer zover, vannacht is de klok weer verzet. Om 03:00 uur werd de klok teruggezet naar 02:00 uur. Het is dus een uur vroeger donker en we gaan weer een nieuwe periode in het jaar in, de wintertijd!

Onderstaande foto maakt ik vorige week in Den Bosch ('s-Hertogenbosch) bij het invallen van de avond, dit vond ik een prima foto om aan te geven dat het steeds sneller donker wordt....

De foto is gemaakt op de markt in Den Bosch en het gebouw is het Stadhuis in Den Bosch.

 

decoration

 

Het stadhuis in 's-Hertogenbosch staat aan de Markt in de binnenstad van de Brabantse hoofdstad.

De architect van het stadhuis was Jan Derkennis, die ook betrokken was bij de bouw van de Sint-Janskathedraal. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. In 1372 werd de oudste klok opgehangen. Men neemt aan, dat de ophanging van deze klok de afronding van de bouw betekende. In 1463 brandde een deel van het stadhuis voor een groot deel af, waarna het verbouwd moest worden. Deze verbouwing was in 1533 afgerond.

Na het Beleg van 's-Hertogenbosch in 1629 werd de Spaansgezinde stad bezet door troepen van de protestantse Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Het stadhuis kreeg hierna een nieuw uiterlijk dat de macht van het gewest Holland, de belangrijkste kracht binnen de Republiek, moest uitstralen. Na 1670 volgden veel verbouwingen aan het stadhuis. De gotische stijl maakte plaats voor het huidige classicistische uiterlijk.

 

Bron van bovenstaande tekst: wikipedia.

 

 

 

Commentaren

Wat een mooie foto !
Jammer dat het uur veranderd is. Leuk om eens wat meer te slapen, maar we komen terug een donkere periode tegemoet en dat is niet echt goed voor het moraal.

Gepost door: maaike | 25-10-09

Mooie kleuren dat is weer een prachtig plaatje.
Groetjes

Gepost door: Jean | 25-10-09

de lichten in de vensters geven iets speciaals aan het geheel. Leuk ook dat je er wat informatie bij plaatst

Gepost door: Life angel | 25-10-09

Mooi beeld, zo juist bij het ingaan van de duisternis, die combinatie van heldere lucht en toch verduistering op de grond, lichten gaan al aan ....
Met of zonder statief genomen ?

Gepost door: Erwin | 25-10-09

haha Ik was hier al onder mijn alter ego digital photoblog !!!
Maar de foto blijft knap genomen !!!

Gepost door: Erwin | 25-10-09

Heey Erwin, dit is losse hand werk, dus zonder statief :)

Gepost door: Eric | 25-10-09

Mooi, de lichtjes die aangaan en een klok erbij. Die ganzen-wolken-reflecties : bijzonder.

Gepost door: Hildegarde | 25-10-09

HERINNERINGEN Ik herinner mij dit gebouw niet. Maar toen ik Den Bosch bezocht was het er markt, dus wreed druk en een bonte bedoening. 't Is intussen ook al weer 3 jaar geleden.

Gepost door: pieterbie | 16-11-09

De commentaren zijn gesloten.