01-12-09

Two Ducks

Two Ducks,

Eend is de algemene naam voor een aantal soorten vogels uit de familie van eendachtigen (Anatidae). Alle soorten uit de Anatidae worden "eenden" genoemd, behalve de soorten uit de onderfamilie Anserinae, de ganzen en zwanen. Eenden zijn hoofdzakelijk aquatische vogels, meestal kleiner dan hun verwanten, de zwanen en de ganzen, met een kortere nek, en kunnen in zowel zoet als zout water worden gevonden. De Tadorninae, waartoe onder andere de bergeend behoort, houden het midden tussen de ganzen en zwanen.

 

decoration

 

Eenden worden soms verward met verscheidene soorten niet verwante vogels met gelijkaardige vormen, zoals duikers, futen en rallen als meerkoet en waterhoen. Soms wordt met "eend" alleen vrouwtjeseenden bedoeld. Een mannetjeseend heet een "woerd". Een jonge eend wordt piel genoemd (daar zwemt een eend met pielen). In het algemeen worden jongen van kippen en eenden ook wel "pulletje" of "pulleke" genoemd. Een woerd is naast de kleur ook te herkennen aan een krulletje in de staart (dit is niet altijd zichtbaar).

Bron bijgevoegde tekst: Wikipedia

 

Commentaren

zeg is dat telepathie of zo? Heb jij ook bijna tegelijk eendjes op je site gezet... haha... al vind ik de mooie veel mooier dan de mijne!!! (jouw foto is prachtig... !!! bedoel ik )

Ik zet er wat oude foto's op vanuit mijn gevoel... vandaar.

Gepost door: Gaby | 01-12-09

prachtkleuren....

en de nodige uitleg erbij,

meer hoeft het niet te zijn.

Gepost door: willy | 01-12-09

Wat een mooie kleuren en een fris contrast tussen het water en de eenden. Vooral die spiegelingen in het water vind ik bijzonder mooi.

Gepost door: Paule | 01-12-09

Prachtige kleuren en zo scherp.

Gepost door: Jean | 01-12-09

subliem o zo mooi je kan ze haast aaien!!!!!

Gepost door: callemie | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.