06-12-09

Avondrood 2

Avondrood 2

 

Zojuist kleurde de lucht weer bijzonder mooi rood, gelukkig zag ik het op tijd. Het avondrood in deze tijd van het jaar is vaak verdwenen voor je er erg in hebt....

Vanuit mijn dakkapel maakte ik deze foto ongeveer 20 minuten geleden.....Dat avondrood kan ik niet genoeg op de foto zetten, wat een spektakel!!!!

 

 

decoration

 

Avondrood, mooi weer aan boord, morgenrood, regen in de sloot”. De Engelse variant is "Red sky at night: Shepherds delight, Red sky in the morning: Shepherds warning!"

Een spreuk die ten dele waar is. Het blijkt in 60% van de gevallen mooi weer te worden als de hemel ’s avonds onbewolkt en rood gekleurd is. Niet zo raar ook, want het mooie weer (onbewolkt dus!) komt in Nederland meestal uit het westen. Maar in 80% van de gevallen bleef het gewoon droog terwijl de ochtendhemel rood gekleurd was. De avondrood uitspraak komt dus vaak uit, maar de ochtendrood regel heeft weinig voorspellende waarde.

 

Bron bovenstaande tekst: knmi.nlCommentaren

Rood Inderdaad heel mooi niet alleen door het rood maar ook door de tekeningen in de lucht.

Gepost door: Pieterbie | 06-12-09

een schitterend spektakel..

heel mooi vastgelegd !

PS je hebt bij mij een commentaar geplaatst, die kennelijk niet voor mij bestemd was.

Gepost door: willy | 06-12-09

Man man man dat is prachtig vastgelegd, zo mooie wolkenspel proficiaat. Ik wilde dat ik dat ook eens tegenkwam.Maak er nog een mooie avond van.
Groetjes

Gepost door: Jean | 06-12-09

zeer mooi avondrood, zelf hier niks gezien

neen, geen bruggetje maar ijzers vast aan een bunker wel over en aan het water dus mss daarvoor toch een brug geweest. Wie weet.

grtjs

Gepost door: Life angel | 06-12-09

Zalige kleuren , rood,geel,magenta,paars. Een knaller hoor. Ook veel details en doortekening in de wolkenmassa. Hier bij ons was het grijs...
Gelukkig kan ik hier genieten van het spektakel.

Gepost door: Dirk | 06-12-09

Prachtig door de kleur en de tekening in de lucht

Gepost door: Etje | 07-12-09

Hup Hup Holland hup! Oranje boven!

Gepost door: Danny | 07-12-09

rode lucht.. prachtig. Ik vind de foto van de spoorweg ook mooi maar kan er geen reactie onder zetten omwille van een recent drama in de kring van kennissen.

Gepost door: Gaby M. | 08-12-09

Waaaauw Erik dit is prachtig.
Je was op het juiste moment
om deze schilderachtige foto te maken!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 08-12-09

Bedankt voor de leuke reactie allemaal. Deze foto heb ik tevens ingestuurd voor een fotowedstrijd bij een plaatselijke krant. Dus ik ben benieuwd wat ze ervan zullen vinden!!!

Groet,Eric

Gepost door: Eric | 11-12-09

De commentaren zijn gesloten.