16-12-09

Nieuwe camera

Nieuwe camera.

 

Wat doe je als je van plan bent een nieuwe camera aan te schaffen......

Ik heb mezelf de vraag gesteld of ik de overstap zou wagen naar een Digitale Spiegel Reflex Camera of nog een jaartje of wat zou blijven bij een High Zoom Digitale Camera. De resultaten met mijn Panasonic Lumix DMC-FZ18, die ik nu heb, vallen zeker niet tegen en dan het bijbehorende prijskaartje van zo'n 300 euro al helemaal niet. Of ik koop een losse body van een Digitale Spiegel Reflex Camera, á 500-600, een lens 18-55mm en een wat grotere lens(wat ik inschat op zo'n 600-700 euro voor beide lenzen), een losse battery-pack(zo'n, 150 euro) en wat je nog meer wil hebben om goed te kunnen starten. Dan komt alles al snel boven de 1500 euro uit............

Ik wist dat Panasonic na het model FZ18 nog een FZ28 en sinds kort de FZ38 heeft gemaakt...... De moeite om de laatste eens onder de loep te nemen.

Na lang wikken en wegen had ik een tijdje terug mijn keuze al gemaakt. De vraag was eigenlijk; blijf ik bij hetzelfde merk, Panasonic, waar ik meer dan tevreden mee ben of waag ik de overstap naar een ander merk.

De testresultaten van o.a. de Panasonic Lumix DMC-FZ38 een vergelijkbare Olympus en een Canon gelezen te hebben was ik eigenlijk meteen overtuigd......

Met een ander merk zou ik opnieuw de camera gaan leren kennen en hopen dat ik daar net zo makkelijk mee om kan gaan als de Panasonic Lumix DMC-FZ18 die ik nu heb of blijf ik merk-trouw????

Mijn keuze is toch bij Panasonic gebleven!!!

Vandaag heb ik mijn nieuwe speeltje mogen ontvangen.

 

DE PANASONIC LUMIX DMC-FZ38

 

Kort even wat specificaties:

 

Sensor

 

Cameraresolutie12,1M
Sensor typeCCD
Beeldverhouding3:2, 4:3, 16:9

 

Lens (Leica)

 

Optische zoom18x
Zoom (wide)27mm
Zoom (tele)486mm
Diafragma2.8-4.4
StabilisatieOptische Stabilisatie

 

Ik ben er in ieder geval happy mee en ik kan ook weer even vooruit. Binnenkort zal ik de eerste foto's, gemaakt met mijn nieuwe speeltje, een plaatsen... Ik ben zelf erg benieuwd naar de resultaten.

 

Wil je wat meer weten over deze camera bekijk dan onderstaande filmpje van youtube eens:

 

 

 

Commentaren

Ja dat is een goede uitleg, die heb ik ook van mijn canon 40D.
Groetjes

Gepost door: Jean | 16-12-09

Groot gelijk mijn waarde fotocollega ! Ik heb de FZC50 gehad, die zware ... prachtcamera met die handzoom Leica lens. Ik heb dezelfde camera op het oog voor 2010 als jij aangekocht hebt. Had ooit die kleine Lumix LS2, maakte super nachtfoto's voor zo een klein ding, alleen de sluiterknop was bizar klein & als het koud is ...
Ik gebruik nog steeds één van mijn eerste camera's de HP 48, zonder zoomlens gewoon rudimentair, maar prima foto's én kan overal in de zak mee. Als ik alle camera's op een rij zet staat Lumix steeds vooraan. Panasonic maakt trouwens de binnenkant van de Leica's !!

Gepost door: Erwin | 16-12-09

Je hebt in elk geval heel goed nagedacht en dat is veel waard, en nu maar aan de slag met de nieuwe camera

Gepost door: Etje | 17-12-09

Lumix Uitstekende keuze hoor!
Ik denk dat Panasonic momenteel de beste hybride en compact camera's op de markt heeft. Heb onlangs nog een staaltje gezien van de DMC TZ7 en dat is gewoonweg verbluffend.
Je hebt het bij het rechte eind dat als je de kwaliteit van sommige foto's wil evenaren met een DSLR, het je erg veel euro's zal kosten.

Veel plezier met je nieuwe aanwinst!

Gepost door: Danny | 17-12-09

veel genot met jouw nieuw speeltje,
grt
manu

Gepost door: manu | 17-12-09

Panasonic Je hebt een goeie keuze gemaakt denk ik. Voor mijn dochter heb ik krak dezelfde gekocht, ook na lang zoeken,wikken,wegen en vergelijken. 'k had foto's gezien van muziek optredens,met weinig licht, gemaakt met die camera. De hoge kwaliteit van die foto's heeft me overtuigd. Veel plezier met je nieuwe toestel :-)

Gepost door: Dirk | 19-12-09

mooie foto's Mooie foto's hebben toch niet met het fototoestel te maken hoor. Maar je hebt zeker een goed toestel gekocht!
Spiegelreflexen: het hoeft ook niet zo duur als je aangeeft. Beetje uitkijken.

Gepost door: pieterbie | 21-12-09

De commentaren zijn gesloten.