14-02-10

Vught HDR

Vught HDR

 

Deze foto maakte ik bij de ingang van Psychiatrisch Ziekenhuis Voorbug te Vught. Dit complex ligt in een mooie bosrijke omgeving langs de A2 tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch.

De foto heb ik met Photomatix Pro bewerkt tot een HDR. Bij deze foto heb ik voor een lichte HDR bewerking gekozen zodat zoveel mogelijk detail blijft bestaan.

 

Stukje geschiedenis van Voorburg

 

Psychiatrisch ziekenhuis Voorburg bestaat vanaf 1885, nadat de Godshuizen, een 'koepel', die in 's-Hertogenbosch meerdere instellingen op het terrein van de gezondheidszorg bestuurde een gesticht lieten bouwen. In 1990 zijn psychiatrisch ziekenhuis Voorburg en psychiatrisch ziekenhuis Reinier van Arkel in 's-Hertogenbosch gefuseerd tot één ziekenhuis met een eigen bestuur. De naam Voorburg verdween uit het straatbeeld, maar niet uit de volksmond. De nieuwe naam van Voorburg werd Reinier van Arkel en in 1998 werd de naam nogmaals veranderd in GGZ 's-Hertogenbosch e.o.

Tot 1998 bestond de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg in de regio 's-Hertogenbosch hoofdzakelijk uit het psychiatrisch ziekenhuis Reinier van Arkel, Riagg 's-Hertogenbosch en RIBW 's-Hertogenbosch. In dat jaar gingen de drie instellingen op in GGz 's-Hertogenbosch. Vanaf 1 januari 2006 luidt de nieuwe naam van de organisatie Reinier van Arkel Groep.

 

Bron tekst geschiedenis: Wikipedia.

 

 

decoration

Commentaren

dit mis ik nu bij ons, een zonnige winterdag...

prachtig plaatje!

Gepost door: willy | 14-02-10

Een pracht van kleuren mooi bedacht in de sneeuw.
Groetjes

Gepost door: Jean | 14-02-10

Prachtig én sfeervol kleurenpalet ! Ook de kale boom op de voorgrond die als 't ware zowat over het gebouw op de achtergrond hangt vind ik qua compositie knap gezien. Grtz,

Gepost door: AmaZony | 14-02-10

wat mooi komt de kleur van het huis in deze foto uit...!!!
Ook voor jou en die je lief zijn een fijne Valentijntjesdag!!!!

Gepost door: Gaby M. | 14-02-10

Toffe kleuren Uw foto's zijn echt mooi van kleur. Echt prachtig !

Gepost door: Johnny | 14-02-10

Prachtige compositie hoor

Gepost door: Etje | 15-02-10

zeer knap zeg echt gaaf gedaan mooi tinten
groetjes antony

Gepost door: antony | 15-02-10

mooie winterfoto

Gepost door: Gregory | 15-02-10

Mooi kleurenpalet, zeer zacht, ik gebruik meestal veel contrast, heeft te maken met mijn monochroom verleden. In de ramen zie je de overlapping blijkbaar van de hdr compilatie.

Gepost door: Erwin | 16-02-10

Mooie compo, vooral met die boom links op de voorgrond, dat geeft extra diepte. Je HDR bewerking is prima gelukt, alles is heel netjes onder controle gehouden, zonder overdrijven. Net zoals ons oog het zou zien.

Gepost door: Dirk | 17-02-10

Vanwege mijn werk kom ik vaak op dit mooie terrein, waar ook veel oude gebouwen staan.
ga je bij de weg naar rechts, ga dan eens kijken bij "ZIN" (oud klooster) daar staan prachtige oude bomen. Zeker in het voorjaar is het wonderlijk mooi.

Gepost door: ank | 21-02-10

heel wat landschappen die veel sfeer weergeeft en zie veel sneeuw . Geprofiteerd van de uitzonderlijk lange winter om te fotograferen mooi!

Gepost door: mich | 25-02-10

De commentaren zijn gesloten.