25-02-10

Skywatch 26-02

Skywatch 26-02

 

Hi there.......Here are my pictures for this weeks Skywatch Friday.......

I love the drama in these skies!!!

Lachen

 

decoration

 

 

 

 

 

 

 

P1.

 

decoration

 

 

 

P2.

 

decoration

24-02-10

VERGIFTIGING

VERGIFTIGING

 

Normaal gesproken vind ik het leuk om foto's te maken. Vandaag heeft het plaatsen van een foto op mijn blog een hele vreemde bijsmaak.....

Afgelopen zaterdag vond ik in mijn tuin een dode duif, dat kan natuurlijk eens gebeuren, ook vogels leggen wel eens het loodje. Maar nu liep ik gisteren naar mijn schuur en toen zag ik een duif, helemaal opgeblazen, op de grond in 1 van mijn perkjes zitten.

Ik heb dit een paar uurtjes afgekeken en toen ik weer in mijn tuin kwam zag ik dat deze duif, al snakkend naar adem, met zijn kopje naar achterhangend op de grond zat. Dan word het allemaal wel wat vreemd dacht ik.........

Het zal toch niet zo zijn dat iemand hier in mijn omgeving vogels aan het vergiftigen is. Met deze informatie heb ik de Dierenbescherming gebelt. Uitgelegd wat ik aantrof en ook verteld welke symptomen de duiven hadden. Volgens de Dierenbescherming zijn dit inderdaad tekenen van vergiftiging.

De Dierenbescherming geeft aan dat dit een moeilijke kwestie is omdat je moet weten wie de dader is voordat je stappen kan ondernemen. Ze hebben me verteld dat ik contact moest opnemen met de Gemeente, Dienst Openbare Werken, die zouden de duiven dan kunnen komen ophalen en eventueel op de duiven sectie kunnen verrichten.

Nu heb ik vanmorgen de Gemeente gebelt en die komen in de loop van de dag langs. Nu contateerde ik vanmorgen dat er weer een opgeblazen duif op het hek zat. Zou ook deze duif het loodje leggen????????

WIE HAALT HET IN ZIJN BOTTE HOOFD OM ZOIETS TE DOEN ??????

 

Hieronder de foto van de duif die ik gisteren in mijn tuin vond. Het is niet leuk om naar te kijken maar ik plaats dit om de mensen bewust te maken dat zoeits ECHT NIET KAN!!!

 

decoration

 

 

Ik zit er nu dan ook sterk over te denken dit op een a4-tje te zetten met de vraag als er iemand is die dit doet of diegene er dan onmiddelijk mee zou willen ophouden. Ook zet ik daar dan bij dat ik inmiddels de Dierenbescherming heb gesproken en de Gemeente. Die a4-tjes kan ik dan hier in de buurt in de brievenbussen doen, in de hoop dat deze vorm van dierenmishandeling (lees dierendoding) stopt!!!

 

IK BEN NU EVEN BOOS EN HOOP DAT DIT STOPT!!!!!!!Wenkbrouw ophalen

 

 

decoration

 

22-02-10

Wachters Aken

We staan op wacht

 

Deze Wachters spotte ik toen ik in Aken was. Een prachtig oud kasteel/vesting midden in Aken was het toneel voor een expositie. Bij binnenkomst in één van de vertrekken van dit prachtige gebouw stond ik oog in oog met deze Wachters......een prima fotomoment!!

 

decoration

20-02-10

HDR Reflections

HDR Reflections

 

Onderstaande foto gemaakt in 's-Hertogenbosch vanaf de brug over de Dommel waar je overheen komt als je vanaf het Centraal Station richting de stad loopt.

Deze foto heb ik met Photomatix Pro bewerkt tot een HDR. Heb deze keer gekozen voor een wat zwaardere bewerking. Het moeilijke met al die bewerkingen is om niet te veel ruis in de foto te krijgen. Deze foto heeft wat ruis in de lucht maar als geheel vind ik dit in het totaalplaatje niet storend.

 

 

decoration

 

18-02-10

Strange Skywatch

Strange Skywatch

 

Hi there, here is my picture for this weeks SkwyWatch Friday. I was walking in Aachen, Germany, and i spot this very strange Skywatch Friday Moment......

 

A horse, 3 crows on a balcony.........strange but through!!!

 

decoration

 

 

 

 

 

 

P1. "Strange SkyWatch"

 

decoration

16-02-10

Air Police

Air Police

 

Afgelopen maandag deed ik een poging om wat vogels in mijn tuin te fotograferen. Tijdens het wachten op de verschillende vogels die dagelijks mijn tuin zoeken werd ik gestoord door het geluid van een helicopter.......

De Politie was deze dag ook vertegenwoordigd in de lucht...... Het was lastig om er deze goed op te krijgen omdat de lucht volledig grijs was van alle sneeuw die nog moest gaan vallen maar onderstaande vond ik de moiete van het plaatsen.....

 

 

decoration

14-02-10

Vught HDR

Vught HDR

 

Deze foto maakte ik bij de ingang van Psychiatrisch Ziekenhuis Voorbug te Vught. Dit complex ligt in een mooie bosrijke omgeving langs de A2 tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch.

De foto heb ik met Photomatix Pro bewerkt tot een HDR. Bij deze foto heb ik voor een lichte HDR bewerking gekozen zodat zoveel mogelijk detail blijft bestaan.

 

Stukje geschiedenis van Voorburg

 

Psychiatrisch ziekenhuis Voorburg bestaat vanaf 1885, nadat de Godshuizen, een 'koepel', die in 's-Hertogenbosch meerdere instellingen op het terrein van de gezondheidszorg bestuurde een gesticht lieten bouwen. In 1990 zijn psychiatrisch ziekenhuis Voorburg en psychiatrisch ziekenhuis Reinier van Arkel in 's-Hertogenbosch gefuseerd tot één ziekenhuis met een eigen bestuur. De naam Voorburg verdween uit het straatbeeld, maar niet uit de volksmond. De nieuwe naam van Voorburg werd Reinier van Arkel en in 1998 werd de naam nogmaals veranderd in GGZ 's-Hertogenbosch e.o.

Tot 1998 bestond de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg in de regio 's-Hertogenbosch hoofdzakelijk uit het psychiatrisch ziekenhuis Reinier van Arkel, Riagg 's-Hertogenbosch en RIBW 's-Hertogenbosch. In dat jaar gingen de drie instellingen op in GGz 's-Hertogenbosch. Vanaf 1 januari 2006 luidt de nieuwe naam van de organisatie Reinier van Arkel Groep.

 

Bron tekst geschiedenis: Wikipedia.

 

 

decoration