14-12-10

AdventureRun - Ameland

AdventureRun - Ameland

 

Afgelopen zaterdag 11 december 2010 tijdens een lang weekend Ameland was er de 7de Ameland AdventureRun. Een maatje van me had zich voor dit evenement ingeschreven voor de halve marathon.

AmelandAdventurerun001.jpg Ameland Gastvrij, Sportief en Gezond

Op 11 december 2004 voor het eerst georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Ameland en SV Friesland.

Bij de eerste editie in 2004 stonden meteen 600 lopers aan de start en het jaar erna was dit aantal al bijna verdubbeld. Door de enthousiaste reacties en positieve publiciteit groeit het evenement nog steeds waarbij het afgelopen jaar een kleine 2000 inschrijvingen konden worden genoteerd. Dit jaar stonden er ondanks de barre weersomstandigheden zo'n 2600 lopers aan de start van dit evenement.

 

(klikken voor groter formaat)

De te lopen afstanden tijdens dit evenement zijn de 5 km, 10km en de halve marathon van 21,1 km. Ook aan de kleintjes werd er gedacht en die hadden hun eigen Kidsrun.

AmelandAdventurerun002.jpg

Helaas was door het slechte weer van de voorgaande dagen de halve marathon (21,1 km) afgelast.

De oganisatie is dagelijks bezig geweest om het parcour, wat loopt over verharde- en onverharde paden, bos, duin en strand, ijs- en sneeuwvrij te krijgen.

Omdat sommige stukken van de 21,1 km echt niet veilig genoeg waren om dit door te laten gaan heeft de organisatie besloten om dit parcour in te korten tot 10 km.

 

 

Dit werd een dag voor aanvang van het evenement duidelijk gemaakt aan alle deelnemers van de Adventurerun. Je verwacht dan natuurlijk dat er een hoop afzeggingen zouden gaan komen. Maar er hadden zich iets meer dan 3000 mensen voor dit evenement ingeschreven en er zijn er iets meer dan 2600 gestart.

 

AmelandAdventurerun003.jpg

Ik als hobbyfotograaf had ook gehoopt dat de 21,1 km door gegaan zou zijn omdat ik dan voldoende tijd zou hebben gehad om op verschillende plekken op het parcour foto's te schieten.

AmelandAdventurerun004.jpgIk heb dus een aantal foto's kunnen schieten kort na de start. Je krijgt zo een indruk van een stuk van de route die door het dorp Nes loopt.

Na wat bochtenwerk ging de route via het bos, de duinen door naar het strand.

De mensen die over finish kwamen waren het er over eens, het was voor 10 km een zwaar parcours en met name het stuk over het strand.

Volgend jaar hoop ik weer aanwezig te kunnen zijn en dan is het natuurlijk te hopen dat de 21,4 km dan wel door kan gaan.

 

(klik op de foto's voor groter formaat)

 

Commentaren

Der zit heel wat actie in en niet opgeven het café staat aan de overzijde, wat minder is voor de fotograaf in actie, want die kan er niet aan !

Erwin

Gepost door: Erwin | 14-12-10

Mooie sfeerbeelden van de AdventureRunstart, Erwin ! En degelijke commentaar 'van uw reporter ter plaatse' !!!

Gepost door: Lies | 14-12-10

@Erwin: deze reporter heeft zijn schade na de AdventureRun wel ingehaald hoor. Ook het lokale drankje van Ameland het 'Nobeltje' deed goed zijn werk ;)

Gepost door: Eric | 14-12-10

Een reporter in wording precies he :-)

Gepost door: Etje | 15-12-10

Dat zijn toch een pak mensen die daarvoor buiten komen.

Gepost door: pieterbie | 15-12-10

De commentaren zijn gesloten.