15-12-10

Ameland Horses

Ameland Horses

 

Net buiten het plaatsje Nes op Ameland trof ik deze prachtige Friese paarden aan....

 

FriesePaarden001.jpg

Leuk detail is dat het ene paardje een beetje jeuk had......toch weer een leuk fotomomentje!!

 

02-12-10

Cold Animals

Cold Animals

 

Of anders gezegd, dieren in de vrieskou. Onderstaande foto's ook gemaakt tijdens de wandeling op de Strabrechtse heide te Geldrop.

Deze lama lijkt geen moeite te hebben met deze kou....

 

Lama.jpg

Ook deze paarden, die zelfs staan te grazen tussen het ijs, hebben hier geen moeite mee....

 

 

Paarden.jpg

 

 

Onderstaande doorkijk kwam in me op toen ik het Paard met Ruiter zag aankomen....... Toch weer een leuk fotomomentje....

 

PaarGalop.jpg

(door op de foto's te klikken zie je ze in groter formaat)

 

07-06-10

Kikker Shoot

Kikker Shoot

 

Tijdens een wandeling op Venrode (Heult) te Boxtel, een klein natuurgebied langs de Snelweg A2, kreeg ik vorige week de kans om een uitgebreide Kikker-shoot te maken.

Hieronder de mooiste van deze Shoot.....

 

 

P1.

 

decoration

 

 

 

P2.

 

decoration

 

 

 

P3.

 

decoration

 

 

 

P4.

 

decoration

 

 

 

P5.

 

decoration

29-05-10

On The Run

On The Run.......

 

decoration

11-05-10

The Beauty of a Horse

The Beauty of a Horse

 

Tijdens de wandeling waarin ik ook de serie maakte van de Graffiti kwam ik na een tijdje aan bij een prachtige boerderij waar ik in alle rust deze fotoreportage van dit prachtige paard kon maken. Hij leek het allemaal wel prima te vinden en dat gaf mij de kans om dit paard eens op geheel eigen wijze in beeld te brengen......

 

 

 

P1.

 

decoration

 

 

 

P2.

 

decoration

 

 

 

P3.

 

decoration

 

 

 

P4.

 

decoration

 

 

 

P5.

 

decoration

 

 

 

P6.

 

decoration

05-03-10

Deens Model

Deens Model

 

Deense Dog

De Deense Dog komt eigenlijk helemaal niet uit Denemarken maar uit Duitsland. Deze spotte ik in de stad in Den Bosch.

Er zijn voorbeelden van Deense Doggen die een schofthoogte hebben van 1.07 meter.

Wat een prachtig beest zeg........

 

decoration

02-02-10

Valk in Aken

Valk in Aken

 

Tijdens het weekendje Vaals zijn we op zondag op de bonnefooi naar Aken gereden. Bij aankomst was er een evenement aan de gang waar ik op een plein ineens oog-in-oog stond met een Valkenier met een prachtige valk.

Omdat ik nogal onder de indruk was van deze prachtige vogel heb ik echt even de tijd genomen om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Wat een imposante vogels zijn dit toch.

 

decoration

 

 

Wat is Valkerij?

Valkerij is een eeuwenoude jachtmethode waarbij wild in zijn natuurlijke omgeving doormiddel van een getrainde roofvogel wordt bejaagd. De Roofvogel van de valkenier doet in principe precies hetzelfde als dat wat een wilde roofvogel in de vrije natuur zou doen. Het enige verschil tussen getrainde roofvogels en soortgenoten in het wild, is dat de getrainde vogel de valkenier heeft geaccepteerd als hulpmiddel bij de jacht.

 

decoration

 

 

De uitdaging voor de valkenier is de roofvogel zijn natuurlijke schuwheid voor mensen te laten overwinnen. Dit wordt bereikt door de vogel urenlang te dragen op de handschoen en alleen eten te geven in aanwezigheid van de valkenier. Het geduld van de valkenier zal uiteindelijk worden beloond in vertrouwen.

 

decoration

 

 

Door het voeden op de handschoen leert de vogel de valkenier en zijn of haar handschoen te associeren met voedsel. Zodra de vogel heeft geaccepteerd dat de valkenier zijn voedselbron is kan hij de roofvogel korte afstanden naar hem toe laten vliegen door gebruik te maken van stukjes voedsel.

 

decoration

 

 

Beetje bij beetje zal deze afstand vergroot worden tot de vogel geheel vrij gelaten kan worden en zonder aarzelen weer terug zal vliegen naar de valkenier. Nu kan er ook gevlogen worden tijdens demonstraties maar het trainen zal blijven.

 

decoration