25-12-10

Kerst 'bal'

Kerst 'bal'

 

Kerstbal.jpg

(klikken voor groter formaat)

15:35 Gepost door Eric SPM in Experimenteel | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-11-10

GLOW - Eindhoven

GLOW

International Forum of Light in Art and Architecture
Eindhoven 2010 5de editie, thema: ‘(Re-)Discovering Eindhoven’


Door de inzet van CityDynamiek Eindhoven, veranderde van 6 tot en met 13 november 2010, het centrum van Eindhoven weer in een forum van interventies, installaties, performances en evenementen gebaseerd op het fenomeen kunstlicht.


EHVGlow002.jpg

Thema 2010: ‘(Re-)Discovering Eindhoven’

Als de nacht valt verandert het beeld van de stad. Een deken van daglicht dat alles in eenzelfde licht zet maakt dan plaats voor eilanden van licht. Fel verlichte etalages en gevels, lichtreclames, koplampen van passerende auto’s en verkeerslichten worden als signalen ervaren in een achtergrondruis: het schijnsel over straten, pleinen en paden veroorzaakt door de openbare verlichting. De nacht - hét domein van de fantasie en magie – in Eindhoven vormt het podium voor GLOW 2010.

 

EHVGlow001.jpg

‘(Re-)discovering Eindhoven’ zet bekende stedelijke ruimtes door middel van kunstlicht in een ander perspectief en belicht onverwachte plekken in de binnenstad. GLOW 2010 richt zich daarmee op locaties die de verbeelding van kunstenaars prikkelen. Bekende situaties krijgen een nieuwe betekenis en voor de bewoners van de stad worden plekken die onzichtbaar zijn of genegeerd worden vanwege hun obscure karakter door licht onthuld. Denk daarbij aan duistere hoekjes met afvalcontainers en schamele achterkanten van luxe winkelfaçades, met afvoerpijpen, airco’s, bewegingsdetectoren, beveiligingshekken en nooduitgangen. Overdag levenloos en oninteressant, in de nachtelijke uren zinnenprikkelend, onherbergzaam en soms onheilspellend. Deze locaties stimuleren de verbeeldingskracht van kunstenaars en inspireren ze in hun zoektocht naar de zichtbare en verborgen stedelijke identiteit.

EHVGlow003.jpg

‘(Re-)discovering Eindhoven’ toont de stad in andere gedaantes. De stad als ruimte voor retoriek, vertelling, herinnering, dialoog en zelfreflectie. GLOW 2010 toont kunstenaars die de betovering terugbrengen in de binnenstad door lichtobjecten toe te voegen aan het bestaande straatbeeld. Verleidingstechnieken en drama worden daarbij niet geschroomd. Andere kunstenaars bouwen aan hun eigen vertelling en maken daarbij gebruik van materialen die zij vinden in de omgeving. Een aantal gaat een dialoog aan met de omgeving door gebruik te maken van bestaande muurvlakken die dienst doen als reusachtige projectieschermen. Anderen buiten het interieur uit van een bestaand gebouw voor hun persoonlijke ontdekkingstocht.
Eén ding hebben allen gemeen. Op diverse locaties verschijnt iets dat van het gewone afwijkt, iets dat een verrassing kan zijn of wellicht een klein wonder. Iets dat opmerkzaamheid aantrekt en vasthoudt, als vreemd ervaren wordt en mogelijk niet direct te doorgronden is. Maar ieder kunstwerk zet gedachten en gevoelens over een plek in beweging met behulp van de magische kracht van licht.

Bron tekst: http://www.gloweindhoven.nl/

 

Een prachtig evenement wat veel fotografen vanuit heel Nederland en zelf van buiten Nederland trekt. Een wirwar van fotograferende mensen en statieven door de gehele stad. Dit was voor mij de eerste keer op dit evenement en ik kan het elke fotograaf aanraden hier volgend jaar van te komen genieten.

 

20-05-10

Bijna Half

Bijna Half

Bijna een halve maan. Na het installeren van mijn statief en wat gevogel met de juiste camerainstellingen maakte ik een half uur geleden een serie van de maan.

Dit is mijn beste shot daarvan.

 

 

 

decoration

05-12-09

Art in the Backyard ? ?

Art in the Backyard ? ?

 

Als je de foto ziet zul je het niet direct geloven.....maar dit is toch echt een foto van een hoek van een tuintafel waarop een laag water ligt. Tijdens het maken van deze foto begon het zachtjes te druppelen, das ook terug te zien in de foto......

Deze foto was zo niet gepland maar tijdens het instellen/proberen van mijn camera zag ik door de viewfinder dit "Photomoment"-tje............Toen ik hem later terug zag op de pc was ik aan het twijfelen gegaan.....

 

Is dit nu "Art in the Backyard"???

 

 

 

decoration

 

01-12-09

Brrrrr. Schedel

Brrr. Schedel

 

Tja, een beetje luguber maar toch een prima onderwerp voor een foto. Een schedel(doodshoofd).

Grappige bij deze foto is, denk aan de foto van Frankenstein, dat ook deze een onderdeel is van een kermisattractie......hoe verzinnen ze het.......

 

decoration

 

Een doodshoofd (schedel) wordt gebruikt in de beeldhouwkunst op epitafen en graftombes en als attribuut samen met kroon en toga van de heilige Franciscus Borgia. In wit op zwarte piratenvlaggen in de gouden Eeuw met gekruiste dijbeenderen daaronder.

Een oud woord voor doodskop is bekkeneel.

In India staat de schedel symbool voor de kringloop van leven en dood. We zien dit symbool in vele vormen terug bij goden die ons wijzen op de vergankelijkheid van het bestaan. De staf van een yogi is vaak een bot van een mens, met daar bovenop een schedel.

Ook in de natuur komen soms tekeningen voor die aan een doodshoofd doen denken, verschillende dieren zijn ernaar vernoemd. Voorbeelden zijn het doodshoofdaapje, de doodshoofdvlinder, de doodskopzweefvlieg en de doodshoofdkakkerlak.

De frenologie is een theorie die stelt dat aanleg en karakter kunnen afgelezen worden aan de vorm van de schedel. Oorspronkelijk ontwikkeld door dr. Franz Joseph Gall (1728-1828), was de frenologie zeer populair in de negentiende eeuw. Heden ten dage is deze leer echter geheel verlaten.

 

Bron bovenstaande tekst: wikipedia

 

16-11-09

Creatieve avond 1

Dreatieve avond 1

 

Vandaag eens aan het stoeien gegaan met een nietszeggende foto die ik ergens in Ierland maakte langs de kant van de weg. Een mooie bloem maar verder niks spectaculairs.

Nu ben ik vanavond eens creatief bezig geweest....

 

Dit is het resultaat:

 

decoration

 

Ik vind het wel wat weghebben van een schilderij, is het kunst? Je mag het zeggen.........ik vond het wel een aardige creatie!!

 

 

26-08-09

"Lantaarn experiment"

ntaarn experiment"

 

Vanavond een experiment gedaan met een lantaarn waar je een kaars in zet en de mooie lucht die er hing.

Nadat ik de foto's had gemaakt heb ik nog wat contrast toegeoegd voor een mooi en vooral mysterieus uiterlijk, ik vind ze prima gelukt.

 

P1.

 

decoration

 

 

P2. Na een half uurtje begon de lucht er wat meer dreigend uit te zien, ook hier weer wat extra contrast toegevoegd.

 

 

decoration