18-01-11

Kampina HDR

Kampina HDR

 

Afgelopen weekend van Boxtel, door de Kampina, naar Oisterwijk gelopen. Dit was de eerste dag sinds lange tijd dat we de zon weer zagen. De bewolking begon open te trekken en bij één van de vennen in de kampina deze foto geschoten.

Om de foto wat kracht bij te zetten heb ik hiervan een 3 stops HDR gemaakt. Was het maar weer lente......Stoer

 

P1100596_fhdr.jpg

15-12-10

Ameland in HDR

Ameland in HDR - High Dynamic Range.

 

De één is voorstander, de ander wat minder enthousiast en ik vond deze scenes de moeite waard om eens lekker uit te pakken met een HDR bewerking.

 

AmelandShining001_fhdr.jpg

 

 

De Zonnestralen die door de dreigende lucht heen kwamen hebben we tijdens de hele route kunnen aanschouwen. Daarom was het mogelijk die zonnestralen tijdens verschillende composities terug te laten komen in de foto's....

 

 

AmelandShining002_fhdr.jpg

 

In mijn ogen heeft de HDR-bewerking hier het resultaat wat ik ook wilde nastreven met de foto's. De sfeer die ik voor ogen had.......magisch, drama, bijna surrealistisch en toch nog scherpte behouden zijn aardig uit de verf gekomen.....

 

AmelandShining003_fhdr.jpg

 

Ik weet niet waarom, maar HDR-bewerking is iets waar ik mee blijf experimenteren, je kan de meest uiteenlopende resultaten behalen. De mogelijkheden zijn legio.....

 

 

17-11-10

Sierra Aitana

Sierra Aitana

Begin Oktober een paar dagen er tussenuit geweest in Spanje. Het gebied waar ik verbleef heet Sierra Aitana(gebergte) en ligt in het binnenland van Spanje (80km uit de kust) tussen de plaatsen Alicante en Benidorm.

Ik verbleef in het bergdorpje Sella dat slechts 600 inwoners telt. Het is een erg indrukwekkende omgeving die vooral in de smaak valt bij Wandelaars, Klimmers en fotografen.

Onderstaande foto geeft een goed beeld van de overweldigende natuur daar. Het is een foto waarvan ik een HDR (High Dynamic Range)-foto heb gemaakt.

 

Sierra Aitana.jpg

 

 

 

10-06-10

Nature goes HDR

Nature goes HDR

 

Was al weer een tijdje geleden dat ik een High Dynamic Range(HDR)-foto plaatste op mijn blog.

Onderstaande foto is samengesteld uit 5 foto's (5 stops) en met Photomatix Pro bewerkt tot HDR.

Veel creativiteit kun je kwijt bij het omzetten van een gewone foto naar HDR. Het resultaat is in mijn ogen niet te overdreven en toch is elk detail nog goed te zien....

 

decoration

 

 

19-03-10

Landgoed Velder HDR

Landgoed Velder HDR

 

Deze foto maakte ik op Landgoed Velder te Liempde. Na wat Knutselwerk in PhotoMatix Pro3 heb ik er deze HDR foto van gemaakt. Mijn bedoleing was een lichte HDR bewerking met een resultaat met weinig of geen ruis en niet te overdreven dat het weer onrealistisch word.

 

decoration

20-02-10

HDR Reflections

HDR Reflections

 

Onderstaande foto gemaakt in 's-Hertogenbosch vanaf de brug over de Dommel waar je overheen komt als je vanaf het Centraal Station richting de stad loopt.

Deze foto heb ik met Photomatix Pro bewerkt tot een HDR. Heb deze keer gekozen voor een wat zwaardere bewerking. Het moeilijke met al die bewerkingen is om niet te veel ruis in de foto te krijgen. Deze foto heeft wat ruis in de lucht maar als geheel vind ik dit in het totaalplaatje niet storend.

 

 

decoration

 

06-02-10

Zuilen HDR

Zuilen HDR

 

Deze foto maakte ik vorig weekend in Aken. Heb van deze foto een HDR-image gemaakt met het programma PhotoMatix Pro3.

 

decoration