17-12-10

Beach Walk 2

Beach Walk 2

 

Nog wat tijd gehad om wat foto's van Ameland verder uit te zoeken.....

 

AmelandStrandvervolg002_fhdr.jpg

 

Onderstaande foto weer een extra laag standpunt genomen..........

 

AmelandStrandvervolg001_fhdr.jpg

De zon die probeert om door het dikke wolkendek heen te breken........

 

AmelandStrandvervolg003_fhdr.jpg

16-12-10

Beach Walk - Ameland

 

Beach Walk - Ameland                ( Door op de foto's te klikken zie je ze in groter formaat )

 

Afgelopen zondag, op Ameland, dik aangekleed met sjaal, muts en handschoenen een wandeling gemaakt vanuit het dorp Nes, via de duinen, naar het dorp Buren.

De getoonde reeks foto's zijn allen gemaakt op het strand tussen Nes en Buren in.....

 

ZondagAmeland001.jpg

 

Dreigende luchten boven Ameland gaven ook deze koude dag weer een bijzondere sfeer. De sterke zeewind die kun je aan het duingras aflezen op bovenstaande foto.

 

 

ZondagAmeland002.jpg

 

 

Alle foto's zijn in een tijdsbestek gemaakt van zo'n 45 minuten. De luchten, kleuren en de windrichting veranderde constant. Leuk....want je kunt in korte tijd veel experimenteren.....

 

ZondagAmeland003.jpg

 

Door de sterke zeewind was ook de zee lekker ruig. Voor de foto links heb ik dit lage standpunt gekozen om het zeeschuim wat achterblijft, nadat de golven het strand bereikte, hoofdonderdeel te maken van mijn compositie...

Ook is op deze foto te zien dat de dreigende lucht al wat doorbroken wordt en de helder blauwe lucht maakt zijn opmars....

 

 

( klik op de foto's voor groter formaat )

 

ZondagAmeland004.jpg

 

Op de foto rechts lijkt het zelfs bijna zonnig te gaan worden, maar schijn bedriegd, niet lang erna voert de dreigende lucht weer de boventoon....

Naast de blauwe lucht is ook te zien dat de zee niet zo rustig is door de sterke zeewind.....

Lekker uitwaaien tijdens zo'n wandeling en genieten van al het moois........wat heb je nog meer nodig.....

 

 

 

Na weer een tijdje gelopen te hebben kwamen we een, voor ons toen nog onbekende, watervogel tegen. De naam van deze vogel is de "DrieteenStrandloper"

De drieteenstrandloper (Calidris alba) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae). De dieren worden ongeveer 20 centimeter groot. In de winter bevinden ze zich aan zandstranden, waar ze achter de afrollende golfjes aan rennen. Om te broeden trekt de soort naar de noordelijke toendra.

In de zomer zijn drieteenstrandlopers roestkleurig en hebben ze een witte buik. In de winter worden ze grijswit en hebben ze een zwarte vlek op de voorvleugel.

In Nederland en België komen drieteenstrandlopers in de winter voor. (bron uitleg Calidris Alba = wikipedia)

 

Wandeling zondag005.jpg

 

Grappig gezicht is hoe deze vogel zich over het strand verplaatst. Ik kon dan ook niet wachten tot ik erachter was wat de naam van deze watervogel was.

Ook voor onderstaande foto heb ik weer een laag standpunt gekozen. De lucht die zich doortekend op het strand en het achtergebleven zeewater geeft een mooie rustige blauwkleurige sfeer....

 

ZondagAmeland006.jpg

 

 

15-12-10

Ameland in HDR

Ameland in HDR - High Dynamic Range.

 

De één is voorstander, de ander wat minder enthousiast en ik vond deze scenes de moeite waard om eens lekker uit te pakken met een HDR bewerking.

 

AmelandShining001_fhdr.jpg

 

 

De Zonnestralen die door de dreigende lucht heen kwamen hebben we tijdens de hele route kunnen aanschouwen. Daarom was het mogelijk die zonnestralen tijdens verschillende composities terug te laten komen in de foto's....

 

 

AmelandShining002_fhdr.jpg

 

In mijn ogen heeft de HDR-bewerking hier het resultaat wat ik ook wilde nastreven met de foto's. De sfeer die ik voor ogen had.......magisch, drama, bijna surrealistisch en toch nog scherpte behouden zijn aardig uit de verf gekomen.....

 

AmelandShining003_fhdr.jpg

 

Ik weet niet waarom, maar HDR-bewerking is iets waar ik mee blijf experimenteren, je kan de meest uiteenlopende resultaten behalen. De mogelijkheden zijn legio.....

 

 

Ameland Horses

Ameland Horses

 

Net buiten het plaatsje Nes op Ameland trof ik deze prachtige Friese paarden aan....

 

FriesePaarden001.jpg

Leuk detail is dat het ene paardje een beetje jeuk had......toch weer een leuk fotomomentje!!

 

14-12-10

AdventureRun - Ameland

AdventureRun - Ameland

 

Afgelopen zaterdag 11 december 2010 tijdens een lang weekend Ameland was er de 7de Ameland AdventureRun. Een maatje van me had zich voor dit evenement ingeschreven voor de halve marathon.

AmelandAdventurerun001.jpg Ameland Gastvrij, Sportief en Gezond

Op 11 december 2004 voor het eerst georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Ameland en SV Friesland.

Bij de eerste editie in 2004 stonden meteen 600 lopers aan de start en het jaar erna was dit aantal al bijna verdubbeld. Door de enthousiaste reacties en positieve publiciteit groeit het evenement nog steeds waarbij het afgelopen jaar een kleine 2000 inschrijvingen konden worden genoteerd. Dit jaar stonden er ondanks de barre weersomstandigheden zo'n 2600 lopers aan de start van dit evenement.

 

(klikken voor groter formaat)

De te lopen afstanden tijdens dit evenement zijn de 5 km, 10km en de halve marathon van 21,1 km. Ook aan de kleintjes werd er gedacht en die hadden hun eigen Kidsrun.

AmelandAdventurerun002.jpg

Helaas was door het slechte weer van de voorgaande dagen de halve marathon (21,1 km) afgelast.

De oganisatie is dagelijks bezig geweest om het parcour, wat loopt over verharde- en onverharde paden, bos, duin en strand, ijs- en sneeuwvrij te krijgen.

Omdat sommige stukken van de 21,1 km echt niet veilig genoeg waren om dit door te laten gaan heeft de organisatie besloten om dit parcour in te korten tot 10 km.

 

 

Dit werd een dag voor aanvang van het evenement duidelijk gemaakt aan alle deelnemers van de Adventurerun. Je verwacht dan natuurlijk dat er een hoop afzeggingen zouden gaan komen. Maar er hadden zich iets meer dan 3000 mensen voor dit evenement ingeschreven en er zijn er iets meer dan 2600 gestart.

 

AmelandAdventurerun003.jpg

Ik als hobbyfotograaf had ook gehoopt dat de 21,1 km door gegaan zou zijn omdat ik dan voldoende tijd zou hebben gehad om op verschillende plekken op het parcour foto's te schieten.

AmelandAdventurerun004.jpgIk heb dus een aantal foto's kunnen schieten kort na de start. Je krijgt zo een indruk van een stuk van de route die door het dorp Nes loopt.

Na wat bochtenwerk ging de route via het bos, de duinen door naar het strand.

De mensen die over finish kwamen waren het er over eens, het was voor 10 km een zwaar parcours en met name het stuk over het strand.

Volgend jaar hoop ik weer aanwezig te kunnen zijn en dan is het natuurlijk te hopen dat de 21,4 km dan wel door kan gaan.

 

(klik op de foto's voor groter formaat)

 

13-12-10

Ameland

Ameland - Friesland

 

Net terug van een lang weekend Ameland, Voor mij de eerste keer dat ik mocht vertoeven op dit wadden eiland. Het was fris, mooi, fotogeniek en zeker voor herhaling vatbaar.

De foto's moet ik nog sorteren maar dat doe ik komende dagen. Hier al vast een foto die een goed beeld geeft van de natuur die je tussen de verschillende plaatsen op het eiland zoal ziet. Deze foto is gemaakt in de duinen net achter het plaatsje Nes op Ameland.....

 

 

 

AmelandTrip001.jpg

 

 

(door op de foto te klikken zie je hem in groter formaat)

 

Binnenkort meer moois van Ameland...... Tot snel!

 

08-12-10

Ameland ff Rust

Adventure.JPG

 

Ik ben er even een paar dagen tussenuit........

Tijdens de AdventureRun ben ik er ook om het vast te leggen....

 

Volgende week zijn we er weer en met nieuwe foto's!!!

 

 

 

 

 

 

14:03 Gepost door Eric SPM in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |