26-03-10

Op pad met Pad

Op pad met Pad!!!!

 

 

De gewone pad (Bufo bufo) is een kikker uit de familie echte padden (Bufonidae).

De gewone pad heeft van alle amfibieën in Europa het grootste verspreidingsgebied en is naast de bruine kikker en de boomkikker een van de bekendste kikkers van Europa. De gewone pad komt op Ierland na in alle Europese landen voor, inclusief Nederland en België. Omdat de soort in tegenstelling tot veel andere amfibieën algemeen is, wordt de gewone pad in grote delen van het verspreidingsgebied niet door wetgeving beschermd.

De gewone pad is een generalist die in uiteenlopende habitats kan worden gevonden en aangepast is op drogere plaatsen. Alleen voor de voortplanting is oppervlaktewater nodig, waarbij de dieren soms grote afstanden af moeten leggen om bij water te komen. De eieren worden in tegenstelling tot veel andere kikvorsachtigen niet in klompen maar in strengen afgezet.

De gewone pad heeft een onopvallende kleur en wordt overdag vanwege de schemeractieve levenswijze zelden aangetroffen. Het voedsel bestaat voornamelijk uit kleine ongewervelden, belangrijke vijanden zijn vogels, zoogdieren en slangen.

 

Bron bovenstaande tekst: wikipedia

 

 

Dit exemplaar zag ik tijdens mijn wandeling van afgelopen woensdag(20 graden) in natuurgebied de Kampina te Boxtel. Ik had alle tijd om foto's te nemen, de pad leek geen haast te hebben en het leek wel even of hij speciaal voor me poseerde voor de lens.

Deze erg jonge pad, zo'n 4-5 cm groot, leek het allemaal prima te vinden. Ik als fotograaf natuurlijk nog meer!!!!!

 

 

P1.

 

decoration

 

 

 

P2.

 

decoration

 

 

 

P3.

 

decoration

 

 

 

P4.

 

decoration

01-09-09

"Hooiwagen Makro"

"Hooiwagen Makro"

 

Na een bui regen en weer wat opklaringen weer wat makro's gemaakt in de tuin. Deze van de hooiwagen vond ik zelf de beste.

 

 

decoration

 

 

30-06-09

"Vreemd insect"

"Vreemd Insect"

Gisteravond nog wat foto's in de tuin geschoten. Nu staat een bepaalde bloem, waar ik de naam helaas niet van weet, mooi in bloei.

Er vloog al een tijd een voor mij vreemd insect in en rond de bloem. Het leek op een soort vlieg maar het kan ook zomaar een soort bij- of wespachtige zijn...

 

decoration

 

 Het grappige was dat het insect voor de meeldraden bleef zweven/vliegen en er niet van snoepte.......wat zou dit insect toch zo aantrekken.....de geur?, de kleur??

 

decoration

 

Een paar momenten later zat hij mooi stil op de muur en heb ik onderstaande makro kunnen maken....

 

decoration

 

Na wat google speurwerk denk ik dat het een "Muurrouwvlieg" is.

Kijk maar eens op deze link:  http://www.nvwc.nl/fotopagina%202008.html

 

 

15-06-09

Ksie ze vliegen

Mijn eerste makro van een vlieg..... "Ik zie ze vliegen"

 

Ik vind het rsultaat geslaagd.

 

decoration