14-12-10

AdventureRun - Ameland

AdventureRun - Ameland

 

Afgelopen zaterdag 11 december 2010 tijdens een lang weekend Ameland was er de 7de Ameland AdventureRun. Een maatje van me had zich voor dit evenement ingeschreven voor de halve marathon.

AmelandAdventurerun001.jpg Ameland Gastvrij, Sportief en Gezond

Op 11 december 2004 voor het eerst georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Ameland en SV Friesland.

Bij de eerste editie in 2004 stonden meteen 600 lopers aan de start en het jaar erna was dit aantal al bijna verdubbeld. Door de enthousiaste reacties en positieve publiciteit groeit het evenement nog steeds waarbij het afgelopen jaar een kleine 2000 inschrijvingen konden worden genoteerd. Dit jaar stonden er ondanks de barre weersomstandigheden zo'n 2600 lopers aan de start van dit evenement.

 

(klikken voor groter formaat)

De te lopen afstanden tijdens dit evenement zijn de 5 km, 10km en de halve marathon van 21,1 km. Ook aan de kleintjes werd er gedacht en die hadden hun eigen Kidsrun.

AmelandAdventurerun002.jpg

Helaas was door het slechte weer van de voorgaande dagen de halve marathon (21,1 km) afgelast.

De oganisatie is dagelijks bezig geweest om het parcour, wat loopt over verharde- en onverharde paden, bos, duin en strand, ijs- en sneeuwvrij te krijgen.

Omdat sommige stukken van de 21,1 km echt niet veilig genoeg waren om dit door te laten gaan heeft de organisatie besloten om dit parcour in te korten tot 10 km.

 

 

Dit werd een dag voor aanvang van het evenement duidelijk gemaakt aan alle deelnemers van de Adventurerun. Je verwacht dan natuurlijk dat er een hoop afzeggingen zouden gaan komen. Maar er hadden zich iets meer dan 3000 mensen voor dit evenement ingeschreven en er zijn er iets meer dan 2600 gestart.

 

AmelandAdventurerun003.jpg

Ik als hobbyfotograaf had ook gehoopt dat de 21,1 km door gegaan zou zijn omdat ik dan voldoende tijd zou hebben gehad om op verschillende plekken op het parcour foto's te schieten.

AmelandAdventurerun004.jpgIk heb dus een aantal foto's kunnen schieten kort na de start. Je krijgt zo een indruk van een stuk van de route die door het dorp Nes loopt.

Na wat bochtenwerk ging de route via het bos, de duinen door naar het strand.

De mensen die over finish kwamen waren het er over eens, het was voor 10 km een zwaar parcours en met name het stuk over het strand.

Volgend jaar hoop ik weer aanwezig te kunnen zijn en dan is het natuurlijk te hopen dat de 21,4 km dan wel door kan gaan.

 

(klik op de foto's voor groter formaat)

 

12-01-10

NK Veldrijden 2

NK Veldrijden 2

 

Hier nog een aantal van de foto's die ik maakte tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden 2010 te Heerlen.

 

 

P1. "Scherpe blikken bij sommige rijders tijdens hun voorbereidingen...."

 

decoration

 

 

 

P2. "Hup, de fiets op de nek en één van de vele stijle en soms ook gladde heuvels op..."

 

decoration

 

 

 

P3. "met vallen en op staan, ongelooflijk wat een uithoudingsvermogen....."

 

decoration

 

 

 

P4. "De kopgroep van de wedstijd tijdens de opgang van een heuvel, Lars Boom, Thijs Al en Gerben de Knegt"

 

decoration

 

 

 

Heb van de kopgroep ook een stukje film gemaakt. Hieronder is hij terug te zien in de normale versie en als je op het scherm op HD klikt dan kun je hem via een link die dan word getoond in full HD zien.

 

 

 

11-01-10

NK Veldrijden 2010

Nederlands Kampioenschap Veldrijden Heerlen 2010

 

Mijn broer, Jeroen, is erg actief in de mountainbike-wereld. Dat wil zeggen......Hij is zelf fanatiek Mountainbiker en daarnaast is hij actief als Technisch redacteur/Nieuwsredacteur/Product tester voor Dirty-Pages, een gerenommeerde en toonaangevende site op het gebied van Mountainbike. www.dirty-pages.net

In de Mountainbikewereld is hij dan ook een graag geziene gast op evenementen, beurzen, product presentaties etc. Met Dirty-pages hebben ze zelf ook een aantal Mountainbike teams waarin bekende rijders in die sport inmiddels hun opwachting hebben gemaakt. Ook een aantal oud-mountainbikers zijn er over gestapt naar Cyclocross(veldrijden) en door de contacten ook in die wereld had hij de hand weten te leggen op een pers-accreditatie voor het NK Veldrijden 2010 in Heerlen.

Omdat zijn vaste fotograaf niet mee kon heeft hij me gevraagd om mee te gaan naar Heerlen om wat foto's te schieten voor een artikel wat hij na afloop van deze wedstrijd schrijft.

"Nou, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen..."

Met als bewapening: mijn camera, thermoskan koffie, een lichtgevend hesje voor persleden en een Pers pas zijn mijn broer en ik op pad gegaan.

 

Hieronder een greep uit de vele foto's die ik daar maakte....

 

 

P1. "Met alle bewapening ben ik dan op weg naar de 'Start' voor de eerste foto's"

 

decoration

 

 

 

P2. "Concentratie en gespannen gezichten bij de Start"

 

decoration

 

 

 

P3. "De wedstrijd was begonnen, door de sneeuw, afzien geblazen, temperatuur -2 graden"

 

decoration

 

 

 

P4. "Gladheid, voorzichtigheid geboden, helaas voor deze veldrijder net te laat!!"

 

decoration

 

 

 

P5. "Sommige rijders worden een handje geholpen door de toeschouwers......Kom op!!, Kom op!!, Spanning alom!!!"

 

decoration

 

 

 

P6. "Na een steile helling, met de fiets op de nek, toch maar weer opstappen en snel verder........er is een wedstrijd te winnen!!!!"

 

decoration

 

 

 

P7. "Tussen de wedstrijden door kwam mijn broer veel bekende tegen, waaronder hier een aantal van de sponsors van het evenement. Mijn broer(tje) op rechts..."

Voor hem een moment om weer eens bij te kletsen en deals te sluiten!!

 

decoration

 

Dit was een koude, leerzame en gezellige dag......en, dat mocht ik dan toch weer even meemaken. Je krijgt als pers ook bepaalde privileges en das leuk om dat eens van dichtbij mee te maken!!!!

 

Dus broer(tje) Lachen "Bedankt, was een TOPDAG, doen we nog eens over...."

 

Zal er morgen of overmorgen nog wat plaatsen, waaronder een VIP-shot (op een hele leuke manier) Lachen

 

Eric