02-01-11

Twee duizend elf

Twee duizend elf

 

Via deze log wil ik iedereen een gelukkig, gezond, liefdevol en fotogeniek 2011 wensen.

Nieuwjaar3.jpg

Daarnaast wil ik iedereen die afgelopen jaar mijn foto-blog heeft bezocht en van het nodige commentaar heeft voorzien bedanken. Altijd leuk om te horen wat men van je foto's vindt en uiteraard is het ook leuk om op andere foto-blogs inspiratie op te doen en te leren van de ervaringen van andere bloggers.....

Nieuwjaar4.jpg

Goede voornemens: Tja, zoals elk jaar heb ik ook goede voornemens. Eentje ervan is meer gaan sporten om op een betere conditie te komen. Daarnaast wil ik dit jaar de overstap gaan maken naar Digitaal Spiegelreflex om zo de foto's op een nog wat hogere kwaliteit en niveau te krijgen.....

Nieuwjaar.jpg

 

 

 

24-08-09

"Vuurwerk 4/4"

"Vuurwerk 4/4"

 

Dit is mijn laatste vuurwerkfoto die ik maakte tijdens de kermis in Boxtel. Was achteraf erg blij dat ik me eerst goed had ingelezen over hoe je dat nu doet want als ik dat niet gedaan had dan was het resultaat tegengevallen ben ik bang.

 

 

decoration

 

 

22-08-09

"Vuurwerk 3"

"Vuurwerk 3"

 

Nog eentje in de vuurwerk serie die ik afgelopen week maakte.

 

Another firework picture i made last week in my place.

 

 

decoration

19-08-09

"Vuurwerk 2"

"Vuurwerk 2"

 

Ook deze gisteravond geschoten, de foto is wederom genomen met ISO100, F8, 3,2 sec sluitertijd.

 

 

decoration

 

"Vuurwerk proef"

"Vuurwerk proef"

 

Heb nog nooit foto's gemaakt van vuurwerk en nu had ik gisteravond de kans. In Boxtel is het Kermis en elk jaar steken ze dan op de dinsdag om 22:30 uur vuurwerk af.

Na het lezen van een hoop tips en trucks van mensen die al vaker vuurwerkfoto's gemaakt hebben had ik thuis mijn camera al ingesteld.

Ik las op internet dat het handig is om een zo laag mogelijke ISO waarde te gebruiken, ook de keuze van je diafragma en sluitertijd zouden van belang zijn.

Ook word aangeraden om een stevig statief te gebruiken en gebruik te maken van de zelfontspanner of een op afstand bediende afdrukmogelijkheid.

Instellingen onderstaande foto:

Camera in M-stand (manueel)

Diafragma f8

Sluitertijd op 3,2 seconden

 

Ik stond eigenlijk zelf een beetje versteld van het resultaat!

 

decoration